FORHINDRINGSLØB MOD NYE GYDEBANKER.

I vandplejen har vi fået både miljøgodkendelse og penge til fire nye gydebanker i Højbæk – her ligger det naturlige gydegrus på meget lavt vand, og passagen derop under Flauenskjoldvej er noget kritisk. Det rekordvåde efterår har forsinket os, men vi kunne lige nå to af dem den 4. december – godt nok langt over midten af gydesæsonen, men alligevel – – -. Grus var leveret og rendegraver bestilt. Det ene sted var åbrinken fin og fast, det andet sted . . . skal vi sige knap så fast. Her ville vi starte. Men ak, den 10 tons rendegraver sank i til bugen i første forsøg, mens firhjulstrækket bare kværnede rundt på stedet. Med bagskovlen kunne maskinføreren skubbe sig hen til bækken, så denne ene grabfuld grus kom på plads, og bagefter bruge bagskovlen til at trække sig op på fast grund i bakgear. Videre til næste banke. Her kørte maskinen fint på selve brinken, men da den skulle bakke for at få vendt skovlen ud over bækken, gik det galt igen. Dér stod syv slukørede mænner og beredte sig på atage hjem med uforrettet sag. Me-e-en – maskinmester havde en ide: han kunne jo hente en minilæsser med tvillinghjul; den vejer næsten ingenting og kunne tage ca. en trillebørfuld på bagskovlen. Go’ ide – den køber vi! Me-e-en han kunne ikke garantere, at han ikke blev kaldt ud til læsning af juletræer, og dér var der mødepligt. Jamen vi prøver! Og det gik fint. Rendegraveren kørte gruset ned til bækken i store mundfulde, læsseren futtede frem og tilbage på brinken med småportionerne, og vi andre sled med skovlene for at få gruset fordelt. Inden julemanden ringede for at få slæden fyldt med træer var vi færdige, så nu er der da én fin gydebanke klar til de sene gydefisk i resten af december. HAPPY END: En stor hunfisk fandt derop for at gyde kort før jul – så er vi i gang 😊.