Ved vejs ende i Tranget Bæk.

I 2014 under Vandplan-1 fjernede Brønderslev Kommune en spærring nede på Trangetvej, og siden har et støt stigende antal gydefisk fundet vej op i Tranget Bæk til gydepladserne, som stor set kun findes opstrøms Storskovvej. I takt med dette har vandplejen ryddet diverse ”bæverdæmninger” og andre forhindringer etapevis opad, så at fiskene reelt også kunne fordele gydningerne længere og længere op. Den 17. oktober i år nåede vi til vejs ende med Tranget Bæk. Fire mand brugte en formiddag på at rydde opstrøms Stenbakkevej. Et par stræk (heldigvis kun korte) var helt sammengroet af den seje slyngplante Bittersød Natskygge, det mest trælse vi overhovedet knokler med i bækkene. Vildtvoksende pilekrat var der også en del af, og længere oppe en masse gamle væltede træer. Men det var umagen værd. Der er gode stræk med prima gydegrus, rigeligt med skjul i sving og små høller, vandplanter sørger for endnu mere skjul, og der er masser af guf til de små ørreder. Med ømme rygge efter tre timer blev vi enige om, at nu blev bækken for lille til at fortsætte, og vi var NÆSTEN ikke påvirkede af, at bækken helt forsvandt under væltede træer på de næste 50 m. I alt blev bækken forlænget med 350 m fornemt ørredvand – jeg forventer en årlig produktion på mellem 350 og 500 halvårsfisk alene her. Mvh Jørgen R-V.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *